• מעשר כספים - כללי

החזר הלוואה כמעשר

הרב שלום אילוז

ט"ו מרחשון תש"ע
שאלה
בחודש האחרון החלטתי לתת את רוב המעשר שלי להוריי, בגלל שהם במינוס גדול ומגדלים כמה ילדים בוגרים שאינם עוזרים כלכלית כלל. לפני שלושה חודשים שילמתי לאבי בעיסקה של שלושה תשלומים, של כמה מאות שקלים כל אחד, כהלוואה בעבור הוצאה שוטפת שקשורה ברכב. את שני התשלומים הראשונים אבי החזיר לי. האם אני יכולה כעת, משלא נראה כי אבי יחזיר לי (כיוון שהדבר כבר נשכח ממנו), להחשיב את הסכום הזה כמעשר שנתתי לו? בפרט שאם היה מחזיר לי את הכסף נראה שאת רובו הייתי מחזירה לו כמעשר וכעזרה כלכלית להוצאות הרבות?
תשובה
על מנת שלא יהיה חשש גזל של אביך שהלוה כסף ולא פרע, תיידעי את אביך שהוא חייב לך כסף, אך את הכסף הזה את רוצה לתת לו במתנה.