• כיבוד הורים וקיום מצוות

בעיות בארוח בשבת אצל ההורים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ו כסלו תש"ע
שאלה
אישתי ואני מתארחים לעיתים קרובות אצל ההורים בשבת וכל שבת צצה לי בראש בעיה נוספת. מים חמים כשהבוילר מופעל, הנאה מתבשיל שלא ידוע אם הוכן כהלכה, ובעיקר מבעיות של תרומות ומעשרות (זה מושב עם עצי פרי בחצרות ולא תמיד ידוע מאיפה הפרי והירק הגיעו). גיליתי עכשיו שלפעמים מדליקים את הבוילר בשבת עצמה (בלי שעון שבת). מה אנחנו צריכים לעשות אם כל הזמן אנחנו מוקפים בשאלות? המשפחה דתיה וזה ממש בעייתי כי הם לא תמיד מבינים את זה שאנחנו שונים.
תשובה
תעשו לכם רשימה של כל הבעיות העלולות להתעורר ותדברו עם ההורים בגלוי לפני שאתם באים אליהם מה הם צריכים לעשות כדי שתוכלו לבקר אצלם ולהרגיש שאתם לא עושים שום דבר המנוגד לזהירות ההלכתית שאתם נוהגים בה. השאלות אינם רבות: תרומות ומעשרות, אפשר לעשר לפני שבת את כל הדברים שיש ספק עליהם. בישול בשבת וסידור נכון של שעון שבת.