• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמוד תורה מאחרים

לימוד תורה מאדם בעל דעות מוזרות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

א שבט תשס"ד
שאלה
אני לומד במכללה לתואר בחינוך. אחד המרצים העלה בשיעוריו דעות שאינן עולות בקנה אחד עם החינוך הישיבתי שעל ברכיו חונכתי. 1. האם מותר ללמוד אצל אדם כזה? 2. האם כדאי ללמוד אצלו אם אני מרגיש שהדבר מפריע לי? 3. האם עלי לעודד תלמידים נוספים לעזוב את השיעור?
תשובה
א. אם אתה יודע בעצמך שלא תושפע לרעה מדעותיו של המרצה אין בזה איסור. אך אם יש ספק שמא תיפגע מהשיעור אסור להשתתף בו. ב. לא כדאי ללמוד אצלו. ג. אם לדעתך התלמידים עלולים להיות מושפעים לרעה מהמרצה יש מקום להמליץ להם לעזוב את השיעור.