• היטמאות למת

כהן הנוסע ברכב מעל מקום טומאה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה אדר תש"ע
שאלה
כהן העובר בכביש שנסלל על קברי מתים יהודים (כגון: בחו"ל) בתוך רכב, האם הטומאה עוברת ועובר על איסור להיטמא למתים?
תשובה
בחו"ל אין בעיה מפני שקברי נכרים אינם מטמאים באוהל. מלבד זאת, יש תשובה של ה"ציץ אליעזר" שאומר שלדעתו מכיון שיש ברכב חלל גדול יותר מארבעים סאה הוא חוצץ מפני הטומאה ומותר לנסוע. ומוכיח מהר"ש והרא"ש במסכת אהלות שאפילו דבר שממתכת, שמקבל טומאה, יכול לחצוץ מפני הטומאה, ואין צריך לאמר שגם בחו"ל. תשובת הציץ אליעזר ניתנה לגבי נסיעות ליריחו לפני שהוסגרה למחבלים שהיו עוברים ליד משטרת ש"י ממערב להר הזיתים.