• בר ובת מצוה

קביעת יום הבר מצווה

הרב בנימין במברגר

ט"ז אדר תש"ע
שאלה
נולדתי בכ’ אב התשנ"ז בשעה 18:17 (לפי מיטב ידעתי זה זמן בין השמשות). שאלתי היא על יום הבר מצווה והכרו בכך. לומר האם ומתי יש לערוך סעודת מצווה , ממתי עלי להניח תפילין וכן מהי פרשת השבוע שלי שעלי לעלות לתורה?
תשובה
בתאריך שכתבת חלה השקיעה בשעה 19:18 ולכן לא נולדת בבין השמשות אלא בכ' באב. זהו גם היום בו אתה מחוייב במצוות. יש הנוהגים להתחיל להניח תפילין ביום הבר מצווה ויש לפניו (חודש, חודשים ויותר). תברר אצל אביך מהו מנהג משפחתכם. את סעודת המצווה רצוי לעשות ביום שבו אתה הופך לחייב במצוות (אור לכ' באב או ביום עצמו). פרשת השבוע היא "ראה".