• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

תורת משה עבדי ולא תורות?!

הרב רואי מרגלית

ט"ז שבט תשס"ד
שאלה
למה הנביא מלאכי אמר: זכרו תורת משה עבדי אשר ציויתי..........חוקים ומשפטים ", ולא אמר :"זכרו תורות משה עבדי אשר ציויתי..........חוקים ומשפטים "- הרי התורה לא שווה בכלל אם היא בלא פירוש התושב"ע?
תשובה
אכן התורה מוסברת ומפורשת על ידי תורה שבעל פה. ובילקוט דרשו את הפס': זכרו- זו תורה שבעל פה שלא ניתנה להיכתב, תורת- זו תורה שבכתב, בחורב- זו הלכה למשה מסיני. אולם כיון שהתורה שבעל פה אינה אלא פירוש לתורה שבכתב, והיא אינה תורה חדשה, אלא הכל רמוז וכלול בתורה שבכתב - אמר הנביא מלאכי "תורת" ולא "תורות". הרב רואי מרגלית.