• חופה וקידושין

השתתפות בחתונה רפורמית

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט שבט תשס"ד
שאלה
הוזמנתי יל ידי עמיתה לעבודה לחתונת בנה. יחד עם מסירת ההזמנה היא הודיעה לי כי את החופה יערוך "רב" רפורמי אולם החופה תתקיים באולם מושגח ע"י הרבנות הראשית לישראל כך שהאוכל כשר. האם מותר לי להגיע לאירוע רפורמי כדי לחלוק כבוד לחברתי לעבודה בהנחה שאני יודע שהיא תיפגע אם לא אגיע או שמא עצם הגעתי היא חילול ה’? האם חופה שעורך רב רפורמי "תופסת" והאם יש לענות אמן על ברכות הקידושין והנישואין? בהנחה שהאוכל כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל האם מותר לי לאכול מסעודת החתונה?
תשובה
נוכחותך בזמן החופה הריפורמית יש בה מתן לגיטימציה לכך. אתה יוכל להגע מאוחר יותר, אחרי החופה. אם המקום כשר ומושגח (בדוק זאת!) אתה יכול בעקרון לאכול שם, אולם יש להניח שמי שמתחתן חתונה רפורמית לא דאג לכך שהריקודים והאוירה והלבוש יאפשרו לך להימצא שם. אתה יכול אפוא להתנצל לפני הזוג שלצערך בגלל האוירה במקום לא תוכל להשתתף בשמחתו.