• לימודים אקדמאיים

לימוד במקום חילוני ולשמור על תורת חיים

הרה"ג יעקב אריאל

ד סיון תש"ע
שאלה
1. אני מעוניינת ללמוד מדעי המחשב. במקצוע זה יש העדפה לבוגרי תואר ראשון של אוניברסיטאות נחשבות (חילוניות). הגיוני מאוד שאם אמשיך בתחום אעבוד גם בסביבת עבודה חילונית. האם מותר לי לכתחילה ללכת לתחום הזה? 2. ראיתי את תשובות הרב לכך שעדיף ללמוד במקום לימודים דתי, שכן אין ערבות לכך שלא נרד ברמתנו הרוחנית ואל לנו לקחת את הסיכון הזה. אותו הדין הוא לגבי מקום עבודה, מגורים וכד’? האם תמיד נעדיף כביכול להסתגר מתוך החשש שנרד ברמתנו הדתית? זוהי דרכנו?
תשובה
1. איני מקבל את הנחתך. בתי למדה מחשבים בבר אילן והתקבלה לחברה יוקרתית. אם בכל זאת תיאלצי ללמוד במקום חילוני הקפידי ללמוד שם בלבד ולהימנע מחיי החברה וההווי שבקמפוס. שמרי על מסגרת חברתית דתית וכמו"כ השתתפי בחוגי לימוד תורניים בנוסף לקביעות לימודית שלך. 2. גם במקום עבודה ומגורים יש לשמור על מסגרת חברתית ולימודית דתית ולא להצטרף לחיי החברה החילוניים. זו דרכה של תורה.