• שאלות כלליות

עילוי נשמות בקבר רשב"י

הרב דוד חי הכהן

כ"ג סיון תש"ע
שאלה
אבא שלי החזיר את נשמתו לבורא ב- ה’ בכסליו ה’תש"ע. אני מקפיד להגיד קדיש יתום בכל התפילות במשך היום, וכמו כן, בכל שחרית אני אומר תפילת השכבה לעילוי נשמת אבי. בכל שנה ב"ה אני עולה לקבר רשב"י מתפלל ומבקש בקשות של בריאות למשפחתי וכן ברכה. האם אני יכול לבקש מהרשב"י גם השתדלות לעילוי נשמת אבי ז"ל?
תשובה
אין לבקש בקשות מהרשב"י, כי יש בזה איסור תורה לדרוש אל המתים. אמנם מותר לבקש מד' שבזכות הרשב"י ימציא מנוחה נכונה לנשמת האב עליו השלו'.