• השבת אבידה

הערה על תשובה בנוגע למציאה בעגלת סופר

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז תמוז תש"ע
שאלה
בי"ח בסיון נשאלה השאלה הבאה ונענתה ע"י הרב ליאור שליט"א: שאלה: מציאה בעגלת קניות בסופר- מה דינה? (פירוט: מצאנו חבילת סכו"ם חד-פעמי בעגלה שהושארה בחניה לאחר קניה. לקחנו את החבילה הביתה, אך התעוררנו לשאול, אולי אין זה הפקר? אולי היינו צריכים להשאיר לבעל הסופר שמא הבעלים ישאלו על האבידה. מדובר בסכו"ם חד"פ מהסוג היקר. מה לעשות עכשיו? נגיע לחנות זו בעוד זמן רב יחסית. כיצד היה עלינו לנהוג לכתחילה?). תשובה: החבילה שייכת לכם, מכיוון שמן הסתם הבעלים התייאשו ואין בזה סימן. רציתי להעיר, שידוע לי שיש חנויות (אני יודעת ספציפית על "יש") שנוהגות לרשום במחברת פריטים שנמצאו שברור ששולמו ונשכחו. זאת אומרת שבעלי הסכו"ם שנמצא בעגלה יכלו להתקשר לחנות ולהגיד שהם שכחו, ואם זה היה כתוב במחברת, הם היו מקבלים חבילה כזו ללא תשלום. לכן כשמוצאים פריט שנשכח, נראה לי שראוי להעביר אותו להנהלת החנות.
תשובה
נראה לי שזהו נוהל נדיר, ניתן לשאול בחנות אם יש נוהל כזה לפני שלוקחים את המציאה.