• שאלות כלליות

להתעטש בתפילה

הרב ש. יוסף וייצן

ו תשרי תשע"א
שאלה
איך אני יכול להאמין למה שכתוב שמי שמתעטש בתפילה זה סימן טוב שהתפילה התקבלה ומי שמפיח זה סימן רע וכן מי שהתבלבל בתפילה, כאשר אני רואה בעצמי שאני מתעטש כשאני מצונן ומתבלבל כשאני לא מרוכז. ולפעמים יכול להיות באותו יום גם זה וגם זה. אולי זה קורה סתם? איך הגיוני שהסימן הזה נכון?
תשובה
הכוונה בדברי חז"ל כשאין סיבה טבעית לעיטוש. מדובר כשאדם לא מצונן. וכן לגבי התבלבלות מדובר שבשאר הדברים אדם לא מתבלבל ורק בתפלה נפל עליו בלבול.