ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- ארוסין, חתונה וזוגיות
- שאלות כלליות
שאלה
זוג חברים (שאינם שומרי תו"מ) שבתם עומדת להינשא פנו אלי בשאלה האם ניתן לקיים את העליה לתורה של החתן ביום הכיפורים. מועד החתונה נקבע ליום שלישי שאחרי יום הכיפורים ומיד אחרי החתונה הזוג טס לחו"ל לכמה שבועות.
להורי הכלה חשוב מאד לקיים שבת חתן כולל עליה לתורה ומאחר שאחרי החתונה זה בלתי אפשרי ובהתחשב בכך שהחתן אשכנזי למהדרין (הכלה גרוזינית) הם מעוניינים לקיים את השבת הזו במועדה - ביום הכיפורים.
האם ניתן לקיים שבת כזו במועדה על כל המשתמע מכך (למשל, קריאה לתורה של עולים שאינם שומרי שבת) או שאולי עדיף לקיים אותה בשבת שלפני (שבת שובה) או במילים אחרות - מה הפתרון הנכון ביותר לצאת מהתסבוכת הזו?
תשובה
אם להורים חשוב לקיים שבת חתן, שישכנעו את בני הזוג לדחות את הנסיעה לאחר שבת שאחרי החתונה. ואין צורך לחפש פתרונות אחרים.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר














