• שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות

הכנת נס קפה בשבת

הרב שלום אילוז

א אב תש"ע
שאלה
רציתי לשאול לגבי הכנת נס קפה בשבת איך בדיוק מכינים, כי קראתי לגבי הנושא הזה בכמה מקומות ובכל מקום ההסבר שונה, האם מותר לשים חלב קר או אסור, ואם כן, אז באיזה כלי שני או שלישי?
תשובה
הנס קפה הוא כבר מבושל, וכיוון שכן, מצד הדין מותר להכין נס קפה אפילו בכלי ראשון, שאין בישול אחר בישול בדבר יבש (כמו נס קפה וכדו'). אבל כיוון שרצונך לשים בנס קפה גם חלב, וזה אי אפשר בכלי ראשון, לכן תוכל להכין נס קפה בכלי שני ואז למזוג מעט חלב לתוכו, ואין בזה שום איסור.