• שבת ומועדים
  • ביטחון ופיקוח נפש

שמירה על תיירים בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ל אב תש"ע
שאלה
אני מאבטח בחברת שמירה המאבטחת טיולים של יהודים מחו"ל הבאים לבקר בארץ. במהלך השבוע אני נושא עמי אקדח ומלווה אותם לאורך המסלולים. בשבת- אנו שובתים במקום אחד לאורך כל השבת. לעיתים נערך סיור בין שעה-שעתיים באותו האיזור שבו אנו נמצאים בשבת (לדוג’- הרובע היהודי בירושלים). הדרישה היא שלא יצאו לסיור ללא מאבטח. שאלתי היא: א. האם מותר לי לשאת עמי את האקדח בשבת ע"מ ללוות את הקבוצה לאורך אותו הסיור? ב. האם ישנו הבדל אם הסיור נערך בתוך שטחי העירוב או מחוצה להם?
תשובה
אם הסיורים הם במקום שיש עירוב אז מותר לאבטח, רק תרכיב את האקדח על החגורה ואז זה יהיה טלטול (מוקצה) מן הצד ולא בידיים. אם אין עירוב אסור לטלטל את האקדח.