• שבת ומועדים
  • סליחות

סליחות עם חליל וגיטרה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ה תשרי תשע"א
שאלה
אני לומדת באולפנא. כל ר"ח אנחנו מתפללות ביחד עם נגינה. כמה בנות מנגנות את השירים בגיטרה וחליל ואנחנו מתפללות איתם. גם סליחות התפללנו ככה. האם יש בעיה עם זה, בקשר לרפורמים וכו'? אני חושבת שדווקא כשאנחנו מתפללות עם נגינה, זה הרבה יותר עוצמתי ומרומם!. אני גם מאמינה שאם האולפנא מסכימה לזה, אז אין עם זה בעיה.
תשובה
אתן יכולות להמשיך כך. ואולם כאשר שאלו אותי אם אפשר להביא כלי נגינה לתפילת הלל בחול המועד בבית הכנסת אמרתי לא להביא שלא לשנות מהנהוג עד עתה. ובעזרת ד' כאשר יבנה בית המקדש או אם תקום הסנהדרין קודם היא תהיה בעלת כח לקבוע איזה מנהגים ניתן להוסיף ולחדש.