ציות לחוקי התנועה - המשך

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג אדר תשס"ד
שאלה
שלום לכבוד הרב. ראיתי שהרב כתב שמי שמזלזל בחוקי התנועה עובר עבירה. רציתי להבין, האם בנסיעה במהירויות סבירות, למשל במקום שמבחינת החוק מותר לנסוע 80 ואני נוסע 90, האם בכך עשיתי עבירה? בנוסף רואים שהשטרה עצמה מבחינת חוקיה איננה נותנת דוחו"ת עד גבול של 20 או 30 מהמותר (תלוי בסוג הכביש) האם התחום האפור הזה אף הוא נחשב בגדר עבירה?
תשובה
לחוקי התנועה צריך לציית גם על פי דין תורה מדין ונשמרתם לנפשותיכם. ועדיף תמיד ללכת לחומרה בהלכה זו.