• גוים והיחס אליהם

לימודים עם גוים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ב מרחשון תשע"א
שאלה
רציתי לשאול האם ישנה בעיה הלכתית/אמונית ללמוד במוסד אקדמי עם סטודנטים גויים (נוצרים/מוסלמים וכד’)? מהן ההשפעות העלולות להיגרם כתוצאה מהלימוד המשותף בכיתות? אשמח לקבל מקורות.
תשובה
כל קשר שיכול להתפתח לקשר חברתי וידידות יכול להביא לתוצאות לא רצויות. לכן עם לומדים בקבוצות קטנות ועושים עבודות משותפות מתייעצים זה עם זה, לא כדאי להכנס למצב כזה. אך אם הלימוד הוא באופן שלא נוצר כל קשר לימודי משותף, אזי אפשר למי שיודע שהוא חזק בדרכו ללמוד במסגרת כזו.