• שבת ומועדים
  • ראש חודש והלוח העברי

תאריך לידה עברי

רבנים שונים

ה מרחשון תשע"א
שאלה
התאריך הלועזי שלי הוא 20.02.83. לפי ת.ז שלי התאריך העברי שלי הוא ח’ באדר. גם אצל חבר שנולד באותה שנה באותו תאריך התאריך העברי הוא ח’ באדר. פה באתר התאריך מראה על ז’ באדר. אומנם היתי שמחה לדעת שנולדתי ביום של משה רבנו, אך נראה לי שיש טעות. אשמח אם תוכלו לענות לי ולומר לי מה התאריך הנכון . המשך יום נעים ותודה מראש
תשובה
כנראה שנולדת בשעות הערב. התאריך העברי מתחלף בשקיעה ואילו התאריך הנוצרי מתחלף בחצות הלילה. מי שנולד בין השקיעה לחצות הלילה מקבל את התאריך העברי של היום הבא ואת התאריך הנוצרי של היום שעבר. בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il