• בין בעלי מקצוע ללקוחות

קריוקי ופעילויות מעורבות במוסד לחולי נפש

הרה"ג דוב ליאור

כ"א מרחשון תשע"א
שאלה
א. במסגרת תפקידי אני צריך להפעיל מטופלים במוסד לחולי נפש (בנים ובנות ביחד), ובין הפעילויות אני צריך להפעיל אותם בערב קריוקי. רציתי לשאול כיצד לנהוג? האם מותר לי להשתתף גם בשירה איתם? ומה לגבי "ערב שירה בציבור?" ב. כמו כן, רציתי לדעת כיצד לנהוג בהקשר של איסור נגיעה כשייתכן שאפגע ברגשותיה של מטופלת, אם אסרב ללחוץ את ידה גם בנימוקים הגיוניים? שהרי ייתכן שלא אצליח לשכנע אותה שהסיבה שאינני לוחץ את ידה, היא מטעמי דת, ולא מתוך משהו שיש לי נגדה.
תשובה
א. אם מדובר בסוג של ריפוי בעיסוק - זה יהיה מותר. ב. צריך לבדוק אם יש לזה באמת השלכות נפשיות ולא שהיא רק נעלבת. במידה ואכן עלול להיות השלכות נפשיות וזה צורך טיפולי אז זה יהיה מותר.