• הפגישות ומה שמסביב

לספר על OCD בפגישות

הרה"ג יעקב אריאל

י"ז מרחשון תשע"א
שאלה
אדם אשר סבל בעבר מהפרעת OCD (טורדנות כפייתית) וכיום איננו סובל ממנה, ברוך השם, אך עדיין לוקח תרופה (ברמתה המינימלית - 50 מליגרם) כדי לאזן את רמות הסרטונין שבמוח (למרות שהמינון המומלץ לטיפול הוא גבוה יותר אך הוא לא נזקק לכך) : 1. האם צריך לספר בהתחלת קשר זוגי על כך? אם כן, לאחר כמה פגישות? 2. האם זה הכרחי שבת הזוג לעתיד תדע על כך מההתחלה למרות שיש סטיגמה על לקיחת תרופות מסוג זה וזה עלול להרתיע אותה למרות שהסימפטומים עברו לחלוטין? 3. לא עדיף שבת הזוג תכיר את האדם ואת אישיותו ורק לאחר מכן תחליט אם עצם לקיחת התרופה מהווה "בעיה" כה גדולה בשבילה?
תשובה
אין לספר על כך בפגישות הראשונות. רק כשקרובים יותר להחלטה אז הזמן לספר ולהדגיש שהתופעה עברה. אפשר לייעץ לה ללכת אתך לרופא ולשמוע ממנו את חוות דעתו.