- הלכה
- כלים והכשרתם
איך מכשירים כלים?
שאלה
אני גרה בחו"ל ואיני שומרת על כשרות במטבח. אני חוזרת לארץ ורוצה לפני חזרתי להכשיר את הכלים. עלי לציין שהם גם שימשו לבשר וחלב וגם הבשר לא תמיד היה כשר. האם יש אפשרות להכשיר את הכלים כולם או חלקם? ואיך עושים זאת?
תשובה
יש אפשרות להכשירם מלבד כלים על בסיס חרס (חרסינה ,פורצלן). באופן כללי תהליך ההכשרה הוא כמו תהליך בליעת האיסור, לדוגמא: כלי מתכות שמבשלים בהם אז עושים להם הגעלה במים רותחים. כמו כן, אם הכלים ניקנו בחו"ל (מגוים) הם צריכים לעבור גם על טבילה במקוה.
הרב חיים כץ.
שטיפת כלים
הרבנות הראשית לישראל | כ"ט אב תשפ"ב
הכשרת מחבת טפלון בשרי מבליעת חלבי
הרב דניאל קירש | כ"ה תמוז תשפ"ג

הכשרת המטבח
הרב עזריה אריאל | י"ב טבת תשע"ד

שעווה בתוך סיר
הרה"ג דוב ליאור | ג סיון תש"ע

רבנים שונים

השואה וההתייחסות הדתית אליה
ג אייר תשס"ב

אמירת "רבי חנניה" בסוף לימוד
ט סיון תשס"ב

קשר בין בחור ובחורה בגיל צעיר
ב אייר תשס"ב

אני רוצה להאמין "על באמת"
י סיון תשס"ב

באיזה חוט מותר לחבר את הסכך?
הרב שמואל אריאל | י"ב תשרי תשע"ח
למה לא נוטלים לולב בשבת?
הרב רואי מרגלית | כ"א אדר ב' תשס"ג

באיזה חוט מותר לחבר את הסכך?
הרב שמואל אריאל | י"ב תשרי תשע"ח

האם בימינו יש ליטול לולב ביום טוב שחל בשבת?
הרב שמואל אריאל | כ"ג תשרי תשפ"א

דעת הרב קוק בעניין הר הבית
הרב עזריה אריאל | י"א תשרי תשפ"ד
המקורות השונים ל-אשרי יושבי ביתך
הרב חיים שרייבר | י"א תשרי תשפ"ד

חינוך ילדים כשהאמא מתנהגת הפוך
הרב ש. יוסף וייצן | י"ב תשרי תשפ"ד
