שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

איך מכשירים כלים?

undefined

רבנים שונים

כ"ט ניסן תשס"ד
שאלה
אני גרה בחו"ל ואיני שומרת על כשרות במטבח. אני חוזרת לארץ ורוצה לפני חזרתי להכשיר את הכלים. עלי לציין שהם גם שימשו לבשר וחלב וגם הבשר לא תמיד היה כשר. האם יש אפשרות להכשיר את הכלים כולם או חלקם? ואיך עושים זאת?
תשובה
יש אפשרות להכשירם מלבד כלים על בסיס חרס (חרסינה ,פורצלן). באופן כללי תהליך ההכשרה הוא כמו תהליך בליעת האיסור, לדוגמא: כלי מתכות שמבשלים בהם אז עושים להם הגעלה במים רותחים. כמו כן, אם הכלים ניקנו בחו"ל (מגוים) הם צריכים לעבור גם על טבילה במקוה. הרב חיים כץ.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il