• בין בני משפחה

שליחת כוס קידוש לאשתו

הרה"ג דוב ליאור

ד אדר א' תשע"א
שאלה
כאשר אני נידה בעלי משאיר את כוס הקידוש לידו ואומר שאינו יכול להניח אותה במרכז השולחן, במטרה שאני אוכל לקחתה. הדבר פוגע ומפריע לי. האם יש אופן שניתן להעביר לי את הכוס? יש לנו ילדים קטנים שיושבים ליד בעלי, אך הם שותים בעצמם את המיץ ענבים ולא מעבירים אלי.
תשובה
הוא יכול לאחר הקידוש לפני שהוא שותה, להעביר יין מהגביע שלו לכוס אחרת ושאותה ימסרו לאשה, ואז ישתה מהגביע שלו. כך יגידו שזה משום כבוד שנותן לאשה קודם.