• שבת ומועדים
  • חמץ שעבר עליו הפסח

חמץ במקום סגור שבטעות לא נמכר לנכרי

הרה"ג דוב ליאור

י"ח סיון תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב שליט"א שאלה למעשה: בקבוק ויסקי יקר שהונח בפסח בארון נעול מתוך הנחה מוטעית שכל החמץ נמכר לגוי. בנוסף, ברור לבעל החמץ שאילו היה יודע שהרבנות הראשית מוכרת את כלל החמץ של כל המעונין בכך - היה מעוניין במכירה זו. האם באופן זה המשקה מותר לאחר הפסח? יצוין שביטול חמץ נעשה כדין. בתודה מראש
תשובה
הרבנות לא יכולה למכור את החמץ ללא ידיעת האדם. אם הוויסקי לא נמכר במכירת חמץ, אין מה לעשות וצריך לשפוך אותו.