• שינוי מקום, הפסק וטעות

ברכות וקריאת שמע

הרב יוסף אפריון

כ"ב סיון תשע"א
שאלה
1. אם בירכתי ואכלתי ויצאתי לבחוץ, רשות אחת אפילו בלי גג, וחזרתי לחדר. האם צריך לברך שוב? אפילו אם האוכל היה במחשבתי? 2. אם איחרתי לערבית, אני יכול להתפלל עמידה עם הציבור ואחר כך להשלים קריאת שמע עם הברכות לפניה ולאחריה?
תשובה
1. דין שינוי מקום תלוי בפרטים רבים. עדיף לכתחילה לאכול במקום מסויים ולא ללכת באמצע האוכל למקום אחר, אולם למעשה כתבו הפוסקים שאם הולך ממקום למקום באותו הבית (בקומה אחת) אין זה נחשב שינוי מקום. לחץ כאן על מנת לעיין בתשובה המרחיבה בנושא. 2. המאחר לתפילת ערבית והציבור קרוב לשמו"ע יתחיל שמו"ע עם הציבור וישלים תפילתו אח"כ. ואם יכול למצוא מנין אחר שיתפלל בו כסדר עדיף. [שו"ע רלו ג; מ"ב יב-יג]