• שבת ומועדים
  • ספר במדבר

עונש הבנים בגלל חטאי האבות

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד סיון תשע"א
שאלה
שלום כבוד הרב! עיינתי בשבת בספר יהושע פרק ז’, שם מסופר על עכן משבט יהודה שלקח מהשלל של המלחמה שהיה חרם ל-ה’: "אדרת שנער ומאתיים שקלים כסף ולשון זהב אחת". ובקצרה, בסופו של דבר יהושע לקח אותו ואת משפחתו ואת חמורו ואת צאנו והעלו אותם ל"עמק עכור" ושם עם ישראל שרפו אותם באש ורגמו אותם באבנים. ועלתה לי השאלה שאולי כבר נשאלה בידי רבים: מדוע רגמו את בניו ובנותיו, מה הם חטאו?הרי הם לא היו איתו בזמן המלחמה שהוא לקח מן החרם, ובוודאי שאם היו לו ילדים קטנים הרי שהם לא היו באותה עצה? וכן גם לגבי פרשתינו: קרח נבלע עם כל אשר לו, מדוע גם הילדים? אשתו הייתה איתו באותה עצה אבל ילדיו הקטנים בטח שלא. תודה רבה,השאלה נשאלת מתוך רצון להבין,ולא חלילה מכפירה. לילה טוב.
תשובה
כבר חז"ל עמדו על כך ופירשו שהבנים רק היו נוכחים במקום אך לא נענשו. וכן בני קורח לא מתו.