קבלת שבת מוקדמת

הרב יוסף אפריון

א תמוז תשע"א
שאלה
שלום לרב רציתי לדעת ממתי אני יכול לעשות קידוש וארוחת ערב ביום שישי בימים אילו בקיץ שהיום ארוך? אם אני עושה קידוש וארוחה בשישי לפני צאת הכוכבים, האם אני יכול להתפלל ערבית של שישי אחרי הקידוש והארוחה כל הלילה? לציין שאני לא הולך לבית הכנסת ואני מתפלל בבית לבד.
תשובה
שלום יש להקדים את התפילה לסעודה. אפשר לקבל שבת החל מ'פלג המנחה' שהוא שעה ורבע זמנית לפני השקיעה. זמן זה משתנה מיום ליום ומתפרסם בלוח של האתר. לכן מפלג המנחה והלאה אפשר להדליק נרות שבת, לאחר מכן להתפלל קבלת שבת ותפילת ערבית ורק אח"כ לעשות קידוש ולאכול סעודת שבת. לאחר זמן צאת הכוכבים יש לקרא שוב את שלושת הפרשיות של קריאת שמע (כדי לצאת ידי חובת קריאת שמע שלא יוצאים בקריאה המוקדמת) וראוי גם כן לאכול במשך הסעודה לאחר צאת הכוכבים כזית חלה (כדי לצאת ידי חובת סעודת שבת לסוברים שלא יוצאים ידי חובה בסעודה לפני צאת הכוכבים).