- הלכה
- הפרדת הכלים
אבן שמוט למאכלי בשר וחלב
שאלה
רכשתי לפני מספר ימים אבן שמוט. את האבן מחממים לפני השימוש בתנור של 250 מעלות. יש לציין שהאבן מגיע לטמפרטורה מאוד גבוהה. האם לאחר השימוש בה למאכלי חלב וכמובן הנקיון שלה אני יכולה לבצע שימוש גם למאכלי בשר? במידה וכן, האם יש צורך אולי בלהכניס אותה לתנור לבד?
תשובה
נראה שזה יהיה בעיה, כי אם זה בלע בחום כ"כ גבוה, יש חשש שזה גם יפלוט בחום כזה.

אפיית פרווה עם חלבי - אכילתו בזמן המתנה בין בשר וחלב
הרב אלישיב קפקה | כ"ז אדר א' תשפ"ב
תבשיל בחזקת-בשרי שבושל לאחר מכן בסיר פרווה
הרב חגי לרר | א סיון תשפ"ב
בהמשך נידון שימוש במדיח כלים
הרב חיים שריבר | כ מרחשון תשפ"ג

בשרי, חלבי ופרווה בשטיפת כלים
הרה"ג דוב ליאור | ח סיון תשע"א

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

השתתפות מחנך בשמחה בשנת אבל
ו אדר תשס"ב

תהלים בלילה
ל שבט תשס"ב

אורח מעדה אחרת
ל שבט תשס"ב

שטיפת כלים בשבת
כ"ט שבט תשס"ב

משחת שיניים בפסח
הרה"ג דוב ליאור | ט"ו אייר תשס"ח

איזה "זרוע" לקנות לפסח ואם אוכלים אותה
הרב נועם דביר מייזלס | ז ניסן תש"פ

טחינה האם אסורה בגזרת קטניות
הרה"ג דוב ליאור | י"ד ניסן תשע"א
מכירת חמץ גמור
הרב אליעזר מלמד | כ"ו שבט תשס"ו

חול המועד
הרב יצחק בן יוסף | ח ניסן תשפ"ג
טבילת כלים
כולל הלכה בית אל | ט ניסן תשפ"ג
