• חינוך ילדים

התעמלות לשם שמיים

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ו תמוז תשע"א
שאלה
איך מחנכים ילדים ונערים לחשיבות של שמירה על בריאות הגוף ע"י התעמלות מבלי שהעניין ייתפש אצלם, כאילו הדבר החשוב בחיים זה פיתוח השרירים, כמטרה בפ"ע. ללא חינוך נכון, ככל שירגישו בעצמם חזקים יותר, יתכן ויתלהבו מהעניין וישקיעו בו ויעריכו חומרנות ולא קרבת אלוקים, ח"ו. או יראו שחבריהם חזקים מהם ויווצר מתח אצל מישהו בגלל שמרגיש כמה חלש הוא מחבריו. גם אני בעצמי מרגיש שאיני מושלם בהתבוננות הראויה ועליי לחנך עוד את ה"ילד" שבתוכי. יש לי תשובות לעצמי אך אני מעוניין מאוד בתשובתו של הרב הן בשביל להעמיק בתוכי את הידיעה והן בשביל אחרים.
תשובה
אין סתירה בין חיי הגוף לחיי הרוח. זהו אחד מן האמירות במשנתו של מרן הרב. אולם כדי שניתן לקדש את החול צריך מדרגה גדולה של קודש. הדרך העיקרית להעביר מידות דקות היא ע"י דוגמא אישית. העיקרון הוא שהחול משמש את הקודש ואינו נהפך להיות ככוח שעומד בפני עצמו. זהו קוד ההתנהגות ששייך לחיי העולם הזה אולם זהו רק הסולם מוצב ארצה. צריך תמיד לדאוג שגם יהיה ראשינו בשמי שמים. כל טוב