• במהלך ההריון

כיצד מחשבים 40 יום בטיפול IVF

הרב גדעון ויצמן

ט"ו אב תשע"א
שאלה
במקרה שהוחזרו עוברים לאחר טיפול IVF ולעתים לאחר הקפאה ממתי מחשבים 40 יום ליצירת הולד לענין הפלות או תפילות או צומות?
תשובה
שלום וברכה, היום רוב הפוסקים מחשבים 40 יום לגבי פדיון הבן אחרי הפלה לפי תחלית יצור אברים של הולד, דבר הנראה באולטרא סאונד. לגבי צומות צריך לשאול רב לפני צום יום כיפור כיון שיש הרבה דברים שמשפיעים על יכולת לצום או היתר לאכול, נשים בהריון לא צומות בכל התעניות חוץ מיום כיפור ותשעה באב. כל טוב