• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

דיני סוכה

הרב יוסף אפריון

כ"א אב תשע"א
שאלה
בס"ד שלום! אני רוצה להקים סוכה בתוך שטח של מרפסת. המרפסת עם עמודים ומעקים ועם הגג. קיר אחד של הסוכה הוא קיר הבניין עצמו. נא תשובתכם למס’ שאלות: א’ מה המידות המינימליות לסוכה כשירה? ב’ האם מותר להקים הסוכה עם שלושה קירות, כשקיר הרביעי הוא קיר הבניין? ג’ מה המרחק המינימלי בין קירות הסוכה לעמודים ומעקים? ד’ האם מותר להקים סוכה במרפסת, כשמעל המרפסת גג? אם כן, מה הגובה המינימלי מגג של הסוכה ועד גג של המרפסת?
תשובה
שלום גודל סוכה מנימלית הוא 7 טפחים מרובעים שהם כ60 ס"מ על 60 ס"מ. לסוכה מספיק 3 קירות (דפנות) ואחת מהם (או אפילו כולן) יכולים להיות קיר הבית. אי אפשר לבנות סוכה תחת גג אפילו הגג גבוה מאוד. הסוכה צריכה להיות תחת כיפת השמים ולכן אם מעל המרפסת שלך יש גג אי אפשר לבנות שם סוכה אא"כ חלק מהמרפסת הוא תחת כיפת השמים ואז יתכן, בכפוף למציאות בשטח, שהחלק הזה יכול לשמש כסוכה כשרה.