• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

הוצאת שם רע על בתולת ישראל

הרב ש. יוסף וייצן

ז תשרי תשע"ב
שאלה
כתוב בפרשה "ולקח אבי הנערה ואמה והוציאו את בתולי הנערה אל זקני העיר השערה". "...ופרשו השמלה לפני זקני העיר".. אלו תיאורים לגמרי לא "צמחוניים" אם כי הם חלק מתורת ה’ עם כל קדושתה. שאלתי היא: האם באמת מדובר באיזשהו נוהל שהיה קיים אי פעם בבתי דין בישראל? איך אפשר להבין את הרלוונטיות של הדברים לזמנינו, והלא התורה לא ניתנה רק לתרבות האנושית של ימי קדם?
תשובה
שלום רב: התורה מדברת בלשון נקיה ולא משתמשת בשפה של נואפים. היא כותבת כאן את הצורך להביא ראיה שהאישה היתה בתולה ולא נבעלה לאיש כנגד אמירת הבעל. פרשו השמלה מסבירים חז"ל לברר את הדבר ללא ספק. כל טוב