• שבת ומועדים
  • סליחות

הלכות סליחות

הרב דוד חי הכהן

י"ב אלול תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב! שתי שאלות אם אפשר בנוגע לסליחות. .) אני ברוך ה’ קם לסליחות ואצלנו בבית כנסת פתאום חלק עומדים חלק יושבים. אני יודע שב"אל מלך יושב.." כולם עומדים וב"לדוד אליך ה’ " כולם יושבים. כל השאר הסתבכתי. האם אפשר לציין מתי עומדים? 2.בסליחות יש קטע שאומרים אחרי סוף פסקה, אומרים "ניפלה נא ביד ה’ כי רבים רחמיו" עכשיו במילה "ניפלה" ה’פ’ בשוא נע או בשוא נח? תודה וסליחה על ההפרעה..
תשובה
1. עומדים בוידוי, בי"ג מידות ובד' מלך וד' אלוקים. 2. הפ' בשוא נע.