• כיסוי ראש

כיסוי ראש בתוך הבית

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אלול תשע"א
שאלה
שלום, רציתי לשאול לגבי גילוי ראש של אישה נשואה בביתה או בחצרה. ברמב"ם בהלכות סוטה (ג’, ה’: "אלא בבגדיה וכיפה שעל ראשה כמו שהאשה בתוך ביתה"), וכן בשו"ע (אה"ע כא, ב וכן קטו ד) ובנושאי כלים משמע שמותר ללכת בבית ובחצר בלי כיסוי ראש (האיסור הוא בשוק). 1. האם הדין הנ"ל הוא גם כאשר ישנם אנשים אחרים בבית (שאינם מבני הבית)? ובמידה וכן, מה הדין לגבי בית הוריה, או הורי הבעל? 2. ובנוסף האם צריך להיזהר לבל יראו שערות ראשה של האישה דרך חלונות כאשר היא נמצאת בביתה (כאשר יש חלון הפונה לרשות הרבים, לבית אחר או לחצר הבית כאשר יש שם אנשים) תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה
תשובה
1. עקרונית כן. לכתחילה לא מקובל לעשות כך אבל מעיקר הדין מותר. 2. לא נראה, זה בעיה שלו, שלא יסתכל לתוך הבית.