• שבת ומועדים
  • חולים, מעוברות ומניקות

כיצד לנהוג ביום הכיפורים הבא עלינו לשלום

הרה"ג יעקב אריאל

ה תשרי תשע"ב
שאלה
לפני שנה לערך עברתי ניתוח להסרת גידול במעי הגס וחוברתי לשקית לאיסוף הצואה. כעבור ארבעה חודשים עברתי ניתוח נוסף להסרת השקית. בכיפור שעבר הזהיר אותי הרופא המנתח שלא להעיז לצום, כי אני עלול לפגוע בכליות ובשאר האברים הפנימיים. מצבי בעזרת השם משתפר אך עדיין לא מרגיש מספיק חזק, ולראיה, בראש השנה לא אכלתי ושתיתי עד לצהרים הרגשתי כל כך לא טוב והגעתי לכמעט אפיסת כוחות. האם לדעת כבוד הרב, כדי לי לקחת סיכון ללצום בכל זאת? לתשובתכם המהירה מכובדי אודה {עלי לציין שרופא המשפחה שלי אינו יהודי, והחכם בבית הכנסת אמר שלהתייעץ רק עם רופא יהודי}
תשובה
ניתן להתייעץ גם עם רופא גוי. בהעדר רופא, אם אתה מרגיש טוב אתה יכול להתחיל לצום אך מיד כשתרגיש רע תתחיל לאכול ולשתות לשיעורין.