• המניין

להשלים מניין או להתפלל במניין בנץ?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"א מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב אני לומד בכולל חצות, ברוך ה’, ושעות הלימוד הן עד עמוד השחר. ויש אפילו מניין בנץ ככה שזה נראה מושלם. לעומת זאת השלמות. הייתי מעוניין לשאול בבקשה את כבוד הרב את השאלה הבאה, היות ונוהג אני כמנהגי בקודש בכל בוקר כמידי שנה להשלים עוד בטרם לימודי בכולל מניין בבהכנ"ס שבסביבה. עלתה במחי השאלה שלגביה עדיין לא מצא לבי תשובה עבורה והיא: מה עדיף ע"פ רוב הפוסקים לעשות ממש באופן מעשי, האם עדיף לי כאחד מן הכלל להשלים מניין ועשירי קודש לה’ או שמא להתפלל כבר במניין בנץ עדיף? או לחלופין, האם כדאי להגביר את האור הרוחני המנצנץ בכל בוקר מעל ראשי ההרים ההרהורים של כל אחד ואחד מאיתנו או שאולי עדיף להשלים ולחבק באהבה ולקבל בהבנה את כל מה שיש? אשמח לקבל מתוך עיון וכבוד לתשובתך תודה מראש.
תשובה
שלום רב: אם אין מנין, יש עדיפות ומצווה דרבים להשלים ולהתפלל עימהם. כל טוב