• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

שכר לימוד תורה תוך כדי גזל זמן

הרב ש. יוסף וייצן

כ"א מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, שאלתי אליך בקשר לגזל זמן. אז אספר בקצרה. אני עובד בעריה בצפון בתור מטאטא רחובות. כל יום אני מגיע לאזור העבודה שלי, יש לי אזור שמשלמים לי 8 וחצי שעות עבודה שאני אהיה ברחוב וינקה את הרחוב. ואני מנקה ומסיים הרבה לפני הזמן. זאת אומרת, אם אני מתחיל לעבוד בשעה 7 וחצי ומסיים ב 16 אז אני מסיים את הרחוב שלי מקסימום בין 3 ל 4 שעות פחות או יותר שאני מסים את הרחוב. ממש לידי ברחוב יש כולל של שעורי תורה ואני ניכנס ולומד שם 4 או 5 שעות שעורי תורה. שאלתי את מנהל העבודה שלי ואמרתי לו שאני לומד תורה אחרי שסימתי לעבוד, אז אמר אין לי שום בעיה כול עוד הרחוב נקי. אז שאלתי אליך הרב אם למדתי תורה אני מקבל שכר על לימוד תורה או שאין שכר על לימוד של גזל זמן, הרי בסך הכול אני במיסגרת העבודה שלי לומד ומשלמים לי משכורת על זה? חודשית אגב. אים הרב בטח ירצה לדעת אים שמשלמים לי משכורת על קבלנות אז לא אני צריך להימצא ברחוב עד שעות הצהריים אז הרב אים שאלתי את המנהל הממונה של ואין לא בעיה אים זה הלימוד עדין ניחשב גזל זמן אגב מהו השכר ללימוד תורה פה בעלמינו
תשובה
שלום רב: אם יש לך רשות ממנהל העבודה שלך אזי הזמן שאתה לומד תורה הוא כולו שלך ותקבל שכר מלא על שעות הלימוד. כל טוב