ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- הריון, לידה ותינוקות
- שאלות כלליות
שאלה
כבוד הרב כתב: "ומכל מקום לענין עצם הדין של הילד מסתמא דינו הוא כדין בן הנדה... שולד זה הינו פגום ואין משפחתו מיוחסת וראוי להרחיק מהם."
האם כאשר הרווקה טובלת - אין חשש של בן הנדה?
ומה דינם של בני משפחות חילוניות שחזרו בתשובה שאינן שומרות נדה בוודאות - האם גם עליהם נאמר "ולד זה הינו פגום ואין משפחתו מיוחסת וראוי להרחיק מהם"?
תשובה
שלום רב,
ברור הדבר שאם אשה נדה ספרה ז' נקיים כפי שצריך, קיימה את שאר פרטי ההלכה בהיטהרות של אשה נדה ולאחר מכן טבלה, אשה זו טהורה היא ואינה נידה וממילא ילדיה לא יהיו בגדר "בני הנידה". אלא שלאשה רווקה אין היתר ללכת לטבול במקווה אם אין הדבר במסגרת טבילה לצורך חתונה. ומעבר לזה נזכיר את מה שענינו בתשובה המקורית:
"מציאות כזו בה גבר נשוי "יוצא" עם רווקה כדבריך, הינה מציאות שלילית ביותר הן מבחינה מוסרית והן מבחינת ערכיה הבסיסיים ביותר של תורתינו הקדושה שהרי לפי הנראה מהשאלה מדובר במקרה זה בבגידה של הגבר באשתו הנשואה ובשותפות לדבר לעבירה זו של הרווקה, שבוחרת לחיות חיים עם גבר שלא במסגרת נישואין..".
ולענין שאלתך השניה - חשוב להדגיש שבני הנידה הינם יהודים כשרים לכל דבר וענין וחס ושלום להוציא עליהם לעז כלשהוא, אלא שבדברי חז"ל מבואר שלבן הנידה ישנו פגם רוחני מסויים שאין לו כל קשר לעצם כשרות הולד. כמו כן מבואר בספרים שישנו תיקון לאותו פגם רוחני מסויים ע"י חיבור של אותו "בן הנידה" לתורה ולמצוותיה.
בברכה,
הרב אברהם אחיה שוקרון
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר























