• פירות וירקות

לקנות "במיה" קפואה

מכון התורה והארץ

י"א כסלו תשע"ב
שאלה
בעבר רכשנו "במיה" קפואה , ונמצא בה תולעים - בתוך הבמיה והתולעת נמצאה כאשר חצינו את הבמיה לצורך האכלת פעוט (ובכך הציל את כולנו). באיזה במיה אפשר להשתמש ואיך לנהוג בה? האם אפשר לקנות אותה קפואה?! לבדוק אחד אחד?! תודה רבה יישר כח!!!
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' באופן כללי הבמיה נקיה. אבל כיוון שמדי פעם נמצא ראוי לבדוק. לכן בכל חבילה כדאי לפתוח שלש יחידות, להוריד את שתי הקצוות ולהסתכל שאין שם תולעים. אם נמצא נקי אפשר לבשל את השאר. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון