• תורה, מחשבה ומוסר
  • דרכי לימוד

מתחזק ורוצה ללמוד יותר תורה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ו כסלו תשע"ב
שאלה
שלום. לאחרונה אני מתחזק ורוצה ללמוד תורה בצורה מסודרת מאחר ויש לי המון ספרים והמון חומר קריאה באינטרנט אני די מאבד את עצמי מחינת סדר לימוד וקביעת עיתים. נושא הקבלה מאוד מעניין אותי, גם מדרש, ורציתי לדעת אם יש איסור על לימוד קבלה בתחילת הדרך? ואם אין איסור, אז איזה ספרים מומלץ לי לקרוא? וללמידת תורה בכללי, מוסר \ מדרש \ התורה שבכתב ושבעל פה. אשמח לייעוץ והכוונה בנושא . תודה רבה
תשובה
ב"ה שלום רב. מאוד שמחתי לקרוא על הרצון שלך ללמוד ולהתחזק, וזה ממש נפלא. היום אכן יש המון חומרים נפלאים באינטרנט ובספרים, ויחד עם זה יש גם דברים לא טובים, דברים שאנשים שאינם מבינים בעניינים כלום, ורק חושבים שהם מבינים. יש אנשים שרואים את הדברים באופן עקום, ובכך הורסים כל חלקה טובה מכל דבר של קודש, ומכל קשר עם ה'. בעיני הדבר דומה לאדם שרוצה להיות רופא והוא בוחר ללמוד מתוך ספרים שהוא מוצא בספריה ומתוך מאמרים כאלו או אחרים באינטרנט. ודאי שאנו לא נבחר ללכת לרופא כזה. כדי שאדם יכנס נכון לתורה, חשוב מאוד שהבניה הרוחנית שלו תהיה מסודרת, מתוך הדרכה אישית נכונה. בניה אמיתית צריכה להיות באופן רציני יותר, ולכן לא יהיה נכון מבחינתי להמליץ לך על ספר זה או אחר, שאיתו תתחיל, וממנו תתקדם הלאה. לדעתי הדרך הנכונה היא להתחבר למקום לימודים שבו תוכל לקבל גם הדרכה אישית וגם קשר עם רב שילמד אותך, וידריך אותך איך ללמוד בעצמך. אשמח להיות בקשר, ולכוון אותך למקום לימודים שבו תוכל ללמוד בהנאה ובשמחה, ואני מאמין שיהיה לך נפלא. ובכל זאת ביחס לפנימיות התורה, חשוב לדעת שלימוד זה חייב להיעשות על בסיס יציב של תורה שבכתב ושל תורה שבעל פה, על נגלות התורה. אם אדם לא בונה את עצמו באופן זה, הוא קולט את פנימיות התורה, את תורת הסוד באופן מאוד לא נכון ומאוד לא טוב, ובמקום שהדברים יובילו אותו לדבקות בה', הם מובילים אותו להשתמשות בשמות ה', בדברים הקדושים ביותר, לאופן השלילי ביותר, ובכך במקום להתקרב לה', הוא מתרחק ופוגע בה' ובכל העולם. צור איתי קשר דרך האימייל שלי, וכתוב על עצמך מעט יותר פרטים, ואשמח לכוון אותך ולעזור לך. בברכת עלה והצלח והמון שמחה הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com