- תורה, מחשבה ומוסר
- שאלות כלליות
מקור השפה העברית
שאלה
באיזו שפה נכתבה התורה בתחילה? בעברית או בארמית? אולי בשפה אחרת? האם התנ"ך שעכשיו יושב לי בבית הוא ככה היה מאז ומעולם? בלי שום שינוי בשום אות? האם חוץ מחמשת חומשי תורה, כל הספרים האחרים גם הם היו מאז ומתמיד בעברית? האם האדם הראשון דיבר בשפה העברית? והאם השפה העברית היא השפה הראשונה שניתנה מהקדוש ברוך הוא?
תשובה
התורה נכתבה בלשון הקודש וכן כל ספרי התנ"ך. התנ"ך כולו מלבד שינויים קלים של מס' אותיות שהיו מסורות שונות לא השתנה כלל. ובשפה זו התנהל העולם עד שה' בלל את שפת כל הארץ במגדל בבל. במהלך הדורות נכתבו עוד ספרים בעיקר בעברית (משנה), ארמית (התלמוד) וערבית (ספרות ימי הבינים).
הערה: נדמה לי שהרב באגד בספרו נחלי לימוד מביא ניסוי על זוג תינוקות שגדלו בבדידות וכשגדלו החלו לדבר בעברית (כביכול כברירת מחדל כשפה ראשונית בעולם).
הרב רואי מרגלית.
לימוד תורה בשכיבה
הרב יצחק גרינבלט | י"ב אדר א' תשע"א
הלכה למשה מסיני
הרב חיים שריבר | כ"ד טבת תשפ"ג

שבע החכמות של הגר"א
הרב יאיר וסרטיל | כ"ו שבט תשע"ג
המשך שאלה
הרב חיים שריבר | ה ניסן תש"פ
הרב רואי מרגלית
ראש כולל הלכה בישיבת בית אל.
ענידת טבעת הקידושין
י"ח אדר א' תשס"ג
חובה לאכול כזית בתחילת הסעודה?
י"א אדר א' תשס"ג
מה מותר לעשות בשעת קדיש
י"ז אדר א' תשס"ג
הנחת אבן על הקבר
ט סיון תשס"ב

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח
הקשת בענן
הרב בנימין במברגר | א שבט תשע"א

מקור לאמירת פרשת המן ביום שלישי של פרשת בשלח
רבנים שונים | ט שבט תש"פ

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג

באיזה גיל משה רבינו ברח ממצרים?
הרב רפאל וסרטיל | ז שבט תשפ"ג

שמיעת שיחה מקונסרבטיבי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג
