• שאלות כלליות

ריצה ופגיעה בראייה

הרה"ג דוב ליאור

ד שבט תשע"ב
שאלה
שלום רב למדתי במסכת תענית שמי שרץ יורד לו אחד מ 500 היכולת לראייה (משהו כזה). האם זה תקף גם לימנו? אני יודע שדווקא מחקרים מוכיחים שריצה היא דווקא בריאה ומומלצת, אם כן מותר/אסור לרוץ באופן כללי? אולי יש התר בריצה בשביל לשמור על בריאות הלב וכלי הדם?
תשובה
ריצה בריאה ומפעילה את השרירים וממריצה את הדם ואולי קצת פוגעת בראיה. וחז"ל אמרו שיש דברים שמחזירים את הראיה. אבל אולי היום נשתנו הטבעיים בדבר זה. הרופאים אומרים שזה בריא, ולכן מי שרוצה לשמור על הכושר שלו שירוץ ויעשה פעילות ולא ישכב כל היום.