• חופה וקידושין

קידש אותי בחור בטעות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א סיון תשס"ד
שאלה
אני היום בת 28 ,כאשר הייתי בת 21 עבדתי באולם שמחות ואחד הבחורים לקח את הטבעת שלי ואמר "לי הרי את מקודשת לי". היו אנשים סביבנו אך הם לא ראו ולא שמעו. אני נלחצתי מאוד, רצתי אל משגיח הכשרות שהיה שם והוא אמר לי שעדים צריכים לשמוע ולראות כאשר גבר עושה דבר כזה. כאשר ראיתי חדשות ושמעתי שילד בגיל ה-15 עשה לאחת הבנות את אותו הדבר והרב אמר שייתכן ובעתיד הילד אשר יוולד לה מגבר אחר יהיה ממזר נלחצתי כולי. היום אני יוצאת עם בחור והפחד שלי שאם אתחתן, ילדי יהיו ממזרים. אבקש את עזרתכם ותשובתכם המהירה. מחשבה זו לא יוצאת לי מהראש.
תשובה
אם באמת אף אחד לא ראה את נתינת הטבעת לך ולא שמע שהוא אמר לך את המילים הרי את מקודשת וגם זה היה בניגוד לרצונך אם כך אין כל חשש בדבר.