• שאלות כלליות

תפילין כל היום לנערים

הרה"ג אביגדור נבנצל

שאלה
הייתי שמח לשמוע מה דעת הרב שליט"א לגבי תפילין כל היום לנער שלומד בישיבה תיכונית שבה לומדים גם לימודי חול (יש 2-3 נערים שמעונינים בכך). אם אפשר, האם צריך להוריד בר"ח לפני מוסף (לפי נוסח אשכנז שלא אומרים "כתר", בביכנ"ס נוסח ספרד שבו אומרים "כתר")?
תשובה
1. אשרי מי שיכול לשמור על גופו כל היום ולהניח תפילין כל היום. זו מעלה גדולה. לימודי חול אינם הסח הדעת. ויש לבקש רשות מראש המוסד. 2. אם בבית הכנסת אומרים כתר, יש להוריד את התפילין.