• מדינת וממשלת ישראל

היחס לדגל המדינה

הרה"ג דוב ליאור

ד תמוז תשע"ב
שאלה
רציתי לדעת מה הרב חושב על דגל המדינה באופן כללי. האם ראוי להניפו? האם יש בזה משום חוקות הגויים או שאולי הדגל שלנו הוא "מקורי", שהרי במדבר הלכו איש על דגלו, וכן המרכז שלו הוא מגן דוד, והתכלת מזכיר פתיל תכלת וכו’....? תודה
תשובה
ביורה דעה קפא, הרמ"א מביא בשם המהרי"ק, שחוקות הגויים זה רק בדבר שהגוי עושה ללא סיבה. אבל מותר ללכת עם נעלים למרות שגם הגויים הולכים עם נעלים. הנפת דגל זה להבליט את סמל הריבונות במקום מסויים, ואין בכך משום חוקות הגויים.