• תורה, מחשבה ומוסר
  • לימוד קבלה

לימוד תורה לשמה ומעלת לימוד הזוהר

הרב דוד חי הכהן

י"ח תמוז תשע"ב
שאלה
ראיתי בתקנות הרמח"ל לישיבתו שביקש שהלומד תורה יתרום את כל שכרו לכללות ישראל ולתיקון השכינה. אני שנים דורך במקום, ולא לומד תורה לשם ה’. השאלה היא: א. האם אני יכול לתרום כשעה לימוד תורה ביום בכוונות הנ"ל ומכל הלב לוותר על השכר, וכך סוף סוף אלמד מעט תורה לשם ה’ או שלא מומלץ? ב. האם יש יתרון ללימוד ספר בזוהר על פני לימוד "רגיל" ? תודה רבה.
תשובה
א. אפשר בוודאי שאדם יתרום איזה חלק שירצה לטובת הכלל. ב. יש צורך ללמוד קודם כל גמרא והלכה ואם אדם הספיק ללמוד רוב הגמרא וההלכה יוכל ללמוד גם זוהר ובתנאי שתמיד ימשיך בלימוד הגמרא וילמד בו רוב היום ורק בחלק ילמד זוהר.