• נישואין

נוכחות ילדים בחתונה שניה של אבא

הרב בנימין במברגר

י"א אלול תשע"ב
שאלה
האם מותר לילדים להיות נוכחים בחתונה שניה של אבא שלהם? פרטי המקרה הם: האמא לא בחיים. הילדים כבר מבוגרים ונשואים בעצמם. האבא רוצה את נוכחותם של הילדים בחתונה. למרות ששמעתי שזה לא נהוג, האם במקרה שפרטתי זה מקובל ומותר?
תשובה
נהוג שילדים מנישואין קודמים לא מגיעים לחתונה. הסיבה למנהג זה הוא בכדי שהזוג החדש יוכל לפתוח דף חדש ללא זכרונות מהקשרים הקודמים. עיקר העניין הוא בחופה ובסעודה ניתן להקל. מאחר וזה מנהג ולא הלכה, אם זה מאוד חשוב לילדים או להורה, אין איסור אם הילדים יהיו גם בחופה.