• מיסים וחוקי המדינה

דיווח למס הכנסה

הרה"ג דוב ליאור

ז אב תשס"ב
שאלה
לכבוד הרב שלום! לפני כחודש סיימתי קורס של סופרי סת"ם של משרד העבודה. שאלתי היא האם וכיצד עליי לנהוג בנושא של דיווח למס הכנסה. 1. האם לפתוח תיק? 2. ואם לפתוח, מאיזה סכום לדווח למס ההכנסה? 3. כיצד ההלכה מתייחסת לכל הנושא של מס ההכנסה? בתודה ובברכה.
תשובה
כיון שדינא שמלכותא - דינא, גם בארץ ישראל לרוב הפוסקים, ומדובר בתקנה הקשורה לממונות, ואינה בניגוד לדיני תורה הרי שזה בסמכותם, ועל אדם ישר להקפיד על חוקי המדינה, ולברר מאיזה סכום עליו לדווח, וינהג על פי מה שקבוע בחוק.