• שאלות כלליות

לימוד בישיבה לעילוי נשמת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג תשרי תשע"ג
שאלה
שלום, הרב כתב בתשובה לתרום לישיבה שילמדו לעילוי נשמת הנפטר. ושאלותי בהקשר הזה הן: ראשית כל, האם ישיבה יכולה "להכריח" את תלמידיה שלימודם יהיו לשם הנפטר (ואם לא, האם אין כאן מעין גזל בלקיחת התרומה)? ובכלל אודה לרב אם יפרט בעניין זה האם כשאני לומד לרפואת או לעילוי נשמת אדם כלשהו, האם זה גורע משכרי של הלימוד וכו'? תודה רבה!!
תשובה
אין כופין על אף אחד. מבקשים מתלמידי הישיבה להיות שותפים בנשיאה בעול הישיבה ע"מ שיוכלו ללמוד בה תורה. אין הדבר גורע משכרם של הלומדים אלא רק מוסיף זכויות לנשמת הנפטר שבזכותו הם לומדים תורה. הדבר דומה למדליק מנר לנר.