- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
נזל חמין לתוך המיחם
שאלה
מה הדין לגבי מיחם ששמו מעליו חמין נוזלי מערב שבת ובטעות נזל קצת רוטב לתוך המיחם? החמין היה בשרי. האם זה הופך את המיחם לבשרי? ואם כן מה אני צריכה לעשות כדי שלא יהיה בשרי?
תשובה
יש למלא את המיחם עד הסוף במים ולהרתיח, לשים מעט סבון ולתת למיחם לגלוש לאחר ההרתחה, ובזה המיחם מוכשר. יש להדגיש שכדאי לא להניח דברים בשריים על המיחם מכאן ולהבא בגלל בעיה זו.
הרב חיים כץ.
קליית ירקות במנגל בשרי ושימוש במאכל חלבי
הרב יואב חנניה אוקנין | ד סיון תשפ"ב
פרווה בכלי חלבי
הרב דניאל קירש | כ"ו אדר ב' תשפ"ב

בישול בשר עם חמאה פרווה
הרה"ג יעקב אריאל | ד אייר תשע"ב

בשר, חלב ומאכל פרווה
הרב יצחק בן יוסף | ד אב תשע"ה

רבנים שונים

חשיבות גידול הזקן
ט תמוז תשס"ב

למה ה’ בנה 2 עולמות?
ב מרחשון תשס"ג

בעיות צניעות בהדרכה
כ"ה שבט תשס"ב

קשר בין בחור ובחורה בגיל צעיר
ב אייר תשס"ב

לישון ולאכול בסוכה לפני סוכות
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ו תשרי תש"פ
למה לא נוטלים לולב בשבת?
הרב רואי מרגלית | כ"א אדר ב' תשס"ג

האם בימינו יש ליטול לולב ביום טוב שחל בשבת?
הרב שמואל אריאל | כ"ג תשרי תשפ"א
לשים סכך על ברזל
הרב יוסף אפריון | כ"ב אלול תשע"א
