ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

נזל חמין לתוך המיחם | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ח אב תשס"ד

נזל חמין לתוך המיחם


רבנים שונים

שאלה:
מה הדין לגבי מיחם ששמו מעליו חמין נוזלי מערב שבת ובטעות נזל קצת רוטב לתוך המיחם? החמין היה בשרי. האם זה הופך את המיחם לבשרי? ואם כן מה אני צריכה לעשות כדי שלא יהיה בשרי?

תשובה:
יש למלא את המיחם עד הסוף במים ולהרתיח, לשים מעט סבון ולתת למיחם לגלוש לאחר ההרתחה, ובזה המיחם מוכשר. יש להדגיש שכדאי לא להניח דברים בשריים על המיחם מכאן ולהבא בגלל בעיה זו.

הרב חיים כץ.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il