שאל את הרב

  • הלכה
  • המתנה ביניהם

לחכות 6 שעות אחרי גבינה צהובה

undefined

הרב דוד חי הכהן

כ"ו מרחשון תשע"ג
שאלה
1- הלכה למעשה לפי הבא"ח, איזה גבינות צריך לחכות כמה שעות? ואם אפשר לפרט לכל גבינה ומספר המתנת השעות. 2- כל הנ"ל זה חומרא, כי הרי זה דין שמופיע ברמ"א ולא בשו"ע, וברמב"ם אין לזה זכר.
תשובה
גבינה מלוחה (צפתית), כשיש בה שומן של 15%, ראוי להמתין אחריה לפחות 3 שעות, וכן גבינה צהובה בעלת אחוז גבוה של שומן. ובגבינה צהובה לבנה (המכונה קשקבל), שיש בה 25% שומן, ראוי להמתין שש שעות. הטעם הוא שעיכול דבר שמן לוקח זמן ממושך והוא גורם שהטעם יישאר בפה עד זמן ממושך והרי זהו הטעם שנזכר גם בבשר. ואעפ"י שאין זה דין מחייב אבל כך ראוי.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il